Celcus - Specialisten in Business Intelligence en Enterprise Performance Management oplossingen.
Business Intelligence en Enterprise Performance Management.
BI & EPM
View this page in English
Phone  (0346) 76 90 47

AfstuderenWat we zoeken
We zijn op zoek naar ambitieuze studenten die zich aangetrokken voelen tot onze missie en focus op in-memory multidimensionele database technologie. We hebben een aantal mogelijkheden voor afstudeerprojecten. Eén van de mogelijkheden bestaat uit het ontwerpen van een generieke performance management applicatie voor het managen van een portefeuille aan projecten. Het type BI applicatie dat past bij een Project management Office (PMO). Een vergelijkbare opdracht is het ontwerp van een oplossing voor de planning & control cyclus van hogescholen, universiteiten en ziekenhuizen: inzicht in prestatie- en effectindicatoren; uitnutting van budgetten, subsidiestromen, financiële sturing en dergelijke. Belangrijk in het ontwerp van deze applicaties is dat gebruikers vragen naar hun verwachtingen ten aanzien van de toekomst, de applicaties scenario analyses ondersteunen. Beide applicaties moeten ook voorzien worden van een goed ontworpen dashboard/ scorecard.

Achtergrond
Celcus draagt zorg voor de tijdige, betrouwbare en relevante managementinformatie van grote ondernemingen: business intelligence, corporate performance management.

We maken gebruik van operationele ERP gegevens. Sluiten onze applicaties aan bij het planningsproces, creëren prognoses op basis van de actuele verwachtingen van medewerkers. Ondersteunen het maken en vergelijken van scenario’s. Maken projecties van de winst- en verlies rekening. Alloceren kosten naar activiteiten. Berekenen de klantwinstgevendheid. Consolideren de deelnemingen van bedrijven. Onderhouden een organisatie ‘dashboard’. Ondersteunen de optimalisatie van inkoopcontracten. Tonen de belangrijkste risico's en instrumenten in één oogopslag. Acteren op het snijvlak van bedrijfskunde en ICT.

Celcus heeft een paar eigenschappen die het uniek maakt op de markt en ons in staat stelt onze missie te verwezenlijken: business intelligence c.q. corporate performance management laagdrempelig maken. Laagdrempelig in termen van kosten, doorlooptijd en beheer. Onze focus ligt primair op het toepassen van in-memory multidimensionele database technologie. Celcus implementeert oplossingen met behulp van met name Jedx & IBM Cognos TM1.

Technologie die in de praktijk meer waarde vertegenwoordigd voor eindgebruikers. Eén van de unieke eigenschappen van Celcus software is het vermogen om snel en eenvoudig een brug te slaan van bedrijfskritische Excel applicaties naar volwaardige BI applicaties. Senior en junior consultants werken bij elk project nauw samen om efficiënt en effectief projecten te voltooien voor onze opdrachtgevers en tegelijkertijd de overdracht van kennis en ervaring te optimaliseren.

Wat je van ons kunt verwachten
Celcus biedt elke student een senior consultant aan als begeleider en coach. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Steven Koelemeijer per telefoon of via contact.
Interessant? Bel voor een orientatiegesprek!
  (0346) 76 90 47

Onze kernwaarden:
1 - Plezier
PLezier
Blije medewerkers zijn goud waard! We stemmen de werkzaamheden zo mogelijk af op jouw behoeften en wensen.
2 - Vrijheid
Vrijheid
Binnen ons team krijg je veel vrijheid, maar we verwachten van jou een gezonde dosis zelfstandigheid en verantwoordelijkheid.
3 - Ondernemen
Resultaat
Actief meedenken met opdrachtgevers en kansen benutten om jezelf te verbeteren om de best mogelijke diensten te leveren.
4 - Leren
Ervaring
We zijn een lerende organisatie, binnen de domeinen van BI en CPM zoeken we altijd naar het beste voor onze opdrachtgevers.
5 - Innovatie
Innovatie
Praktische inzet van vernieuwende technologie waarbij jij veel vrijheid hebt en creatief mag zijn.