Celcus - Specialisten in Business Intelligence en Enterprise Performance Management oplossingen.
Business Intelligence en Enterprise Performance Management.
BI & EPM
View this page in English
Phone  (0346) 76 90 47
Planning tools 19 - Jedox scoort op gebruikersgemak
BARC 2019 Jedox

Het Business Application Research Center (BARC) voert jaarlijks onderzoeken uit naar de ervaringen van eindgebruikers met bedrijfs-software. De resultaten van de BARC Planning Survey 2019 zijn bekend. Dit jaar werden 22 verschillende producten van Enterprise Planning software leveranciers onder het vergrootglas gelegd. Hieronder zijn de grote namen zoals IBM, Microsoft, Oracle en SAP, maar ook wat minder bekenden zoals Jedox en BOARD. Lees hier de belangrijkste trends!

Geschreven door: Bram
Lees verder ➜

Stuurinformatie als katalysator bij Burg Groep

Burg Groep is een internationaal opererend Nederlands familiebedrijf dat bekend is van onder andere azijn, limonadesiropen, reinigingsmiddelen, waaronder schoonmaakazijn, en vloeistoffen voor gebruik in en om de auto. De producten van Burg worden door miljoenen huishoudens in heel Europa gebruikt. Burg zet Jedox Performance Management Technologie in om Enterprise Planning processen te verbeteren en zo investeringen op een goede manier te plannen en forecasten.

Geschreven door: Steven
Lees verder ➜

Hulp bij sturing van onderwijsinstellingen
Hulp bij sturing van onderwijsinstellingen

Het succes van een onderwijsinstelling wordt onder andere bepaald door de kwaliteit van het onderwijs, uitstekende docenten en onderzoekers en het vermogen om studenten of nieuwe geldstromen voor onderzoek aan te trekken. Het vergt een heldere visie en duidelijke doelstellingen. De nieuwste informatietechnologie kan onderwijsinstellingen helpen bij het formuleren van deze doelen, deze te bewaken en bij te sturen. Veel onderwijsinstellingen ondersteunen dit proces nog door middel van ‘business intelligence’ tools. Technologie waarmee je prima kunt ‘terugkijken’ door middel van tabellen en…

Geschreven door: Steven & Bastiaan
Lees verder ➜

Doe het zelf Business Intelligence

Business intelligence is als het ei van Columbus. Efficiënt gegevens omzetten in tactisch en strategisch inzicht. Deze informatie veilig, betrouwbaar en tijdig aanbieden aan de gebruiker. ‘Een middel voor blijvend concurrentievoordeel, winstmaximalisatie, optimale planning en beheersing’ luidde ooit de belofte. Controllers willen en kunnen steeds meer zelf als het gaat om business intelligence en corporate performance management (BI/CPM). Nieuwe softwaretools maken financials meer zelfredzaam al is gedegen ict-kennis geen overbodige luxe.

Geschreven door: Steven
Lees verder ➜

Een PMO is meer dan een administratiekantoor

Wat is de toegevoegde waarde van een Project Management Office (PMO)? Wat zijn de belangrijkste processen die hier spelen? Hoe zit het met de informatievoorziening ter ondersteuning van deze processen? Hoe kunnen de verschillen tussen PMO’s verklaard worden? Is het meer een administratiekantoor, het verlengde van de afdeling control of wordt de PMO gezien als middel om concurrentievoordeel te behalen? Het antwoord kan gezocht worden in sponsorship.

Geschreven door: Steven
Lees verder ➜

Jedox stroomlijnt operationele processen en data analyse bij UMC Utrecht Traumacentrum

Het Universitair Medisch Centrum in Utrecht is een hoog aangeschreven ziekenhuis en medisch onderzoekinstantie in het midden van Nederland. Buiten het verschaffen van de best mogelijke behandeling en zorg voor deze patienten investeert het traumacentrum ook in specifiek wetenschappelijk onderzoek en performance management binnen de traumzorg keten. Met de implementatie van Jedox stelt Celcus een tool ter beschikking waarmee het traumacentrum hun processen voor datacollectie, rapportage en analyse kan structureren en optimaliseren.

Geschreven door: Wouter
Lees verder ➜