Celcus - Specialisten in Business Intelligence en Enterprise Performance Management oplossingen.
Business Intelligence en Enterprise Performance Management.
BI & EPM
View this page in English
Phone  (0346) 76 90 47

Stuurinformatie als katalysator bij Burg GroepBurg Groep is een internationaal opererend Nederlands familiebedrijf dat bekend is van onder andere azijn, limonadesiropen, reinigingsmiddelen, waaronder schoonmaakazijn, en vloeistoffen voor gebruik in en om de auto. De producten van Burg worden door miljoenen huishoudens in heel Europa gebruikt. Burg zet Jedox Performance Management Technologie in om Enterprise Planning processen te verbeteren en zo investeringen op een goede manier te plannen en forecasten.

Investeringen in gebouwen, machines en de inrichting van het fabricageproces zijn van groot belang voor de uitvoering van de groeistrategie van Burg Groep. Mede hierdoor is de noodzaak van een betrouwbaar, gedetailleerd, lange termijn plan voor de toewijzing en controle op investeringsbudgetten de afgelopen jaren sterk toegenomen.

Inzicht en sturing investeringen

Burg Groep zet performancemanagementtechnologie in voor inzicht en sturing van investeringen. Via een webapplicatie leveren verschillende medewerkers en disciplines een bijdrage aan lopende en toekomstige investeringsprojecten ten behoeve van CAPEX-planning.

Wie mag wat?

Roll based security bepaalt wie bepaalde informatie mag zien en/of invoeren. Denk aan aanschafprijzen, lease opties en planningen. Workflow bepaalt wie verantwoordelijk is voor de invoer en wie uiteindelijk goedkeuring verleent voor het vrijgeven van een project. Dit kan de raad van commissarissen zijn, het bestuur of een lager beslisniveau. Alle betrokken medewerkers van een project beschikken over een ‘inbox’ met een overzicht van alle workflowtaken en wanneer die uitgevoerd moeten worden.

Centrale database

Alle invoer wordt centraal vastgelegd en gebruikt voor allerlei rapportages, analyses en een dashboard. Dezelfde snelle, centrale database bevat ook realisatiecijfers die automatisch ontsloten worden vanuit het financiële ERP-pakket. Zodoende kan een rolling forecast gemaakt worden (latest estimate) met de meest recente realisatie cijfers bij de hand. In verschillende valuta’s en ‘bevroren’ versies.

De juiste keuze op  het juiste moment

Cfo Arjen Pauzenga van Burg Groep: ‘Afwijkingen ten opzicht van budget zijn direct te zien. Onze bedrijfsleiders zijn nu in staat om hun vijf tot tienjaren investeringsplannen te finetunen en te optimaliseren en daarbij overzicht te houden over alle geplande projecten. De inzet van performancemanagementtechnologie verhoogd de grip op al onze investeringen en toekomstige cashflow. Op de korte termijn realiseren wij grip op onze investeringen, maar op de lange termijn zien wij kansen om performance management ook in te zetten voor de totale financiële performance van Burg Groep. De juiste keuzes maken op het juiste moment, kan onze groeiambities verder versnellen. Familiebedrijven gaan voor continuïteit op de lange termijn, maar vinden een mooi rendement zeker ook belangrijk. Het rendementdenken, kunnen we versterken door het inzetten van performancemanagementsystemen.’

Dit item is geschreven door:

Steven