Celcus - Specialisten in Business Intelligence en Enterprise Performance Management oplossingen.
Business Intelligence en Enterprise Performance Management.
BI & EPM
View this page in English
Phone  (0346) 76 90 47

Klantverhaal Novoferm

“Het is top om te zien hoe snel we inzicht hebben kunnen krijgen in omzet, marges en resultaten per jaar, regio, klant, verkoper, productgroep en meer.”

Gerard ten Dam

-

Manager FinanceDeuren sluiten perfect

Gerard ten Dam is al zo’n dertig jaar werkzaam bij de Nederlandse tak van Novoferm als financieel manager en heeft nog nooit een saai mooi moment gekend in de organisatie:

“Ieder jaar brengt nieuwe kansen en uitdagingen: het houd je scherp en creëert ruimte om veranderingen en verbeteringen te initiëren.” 
Gerard ten Dam - Manager Finance

Hij is betrokken geweest bij verscheidene overnames, fusies, de bouw van nieuwe fabrieken, expansies en internationale samenwerkingen.

“Net als iedere andere finance professional is het mijn eerste verantwoordelijkheid om gepaste controle, orde en overzicht te behouden in de cijfers van de organisatie. De juiste periodieke input en output zijn de basisvereisten om goed te kunnen draaien en zodra dingen veranderen dan moet je er ook bovenop zitten. Over de jaren heb ik persoonlijk veel feeling gekregen met het bedrijf maar naar de toekomst vond ik dat het nodig was om inzicht in de performance te verankeren binnen de organisatie. Naast het maken van betere beslissingen door de organisatie heen wilden we ook onze efficiëntie verhogen en de analyse van data verbeteren.”
Gerard ten Dam – Manager Finance

Nieuwe mogelijkheden, oude gewoonten

In de zoektocht naar de juiste software stond voor Novoferm de koppeling naar het ERP-systeem centraal:

“Allereerst moesten we onszelf ontdoen van de restricties die de omgevingen van SAP R/3 en SAP BW ons oplegde.”
Gerard ten Dam – Manager Finance

De belangrijkste factoren die een rol speelden in de selectie van Novoferm waren de implementatietijd, het gebruiksgemak en de initiële investering in de software. Vanaf de start had Jedox een veelbelovende propositie ten opzichte van andere tools die zijn beoordeeld. Doordat er vroeger altijd veel met Excel werd gewerkt voelde Jedox eigenlijk meteen vertrouwd aan.

 “De eerste op te leveren onderdelen waren relatief makkelijk te realiseren aangezien de eisen waren gebaseerd op de Excel-spreadsheets die we reeds hadden. Het is top om te zien hoe snel we inzicht hebben kunnen krijgen in omzetten, marges en bedrijfsresultaten per jaar, regio, klant, verkoper, productgroep en meer. En nu, zonder enige betrokkenheid van de IT-afdeling, hebben we tevreden gebruikers door het hele bedrijf.”

Tijdsbesparing en betere inzichten

De gebouwde applicatie is intuïtief en vereist nauwelijks uitleg voor de gebruiker. Er is veel sneller toegang tot betrouwbaardere inzichten.

“In de oude situatie nam het produceren van rapporten soms wel twee weken in beslag terwijl het nu hoogstens nog twee uur is! Dit is een goed voorbeeld van het snelle rendement dat we uit de investering haalden. Dit heeft ons alleen nog maar gretiger gemaakt in het najagen van andere oplossingen in Jedox. Helaas ontberen we vooralsnog de tijd om het gebruik van Jedox naar een nog hoger niveau te tillen. En hiermee bedoel ik niet de tijd die het kost om een oplossing te bouwen maar de tijd die het kost om te bepalen op welk pad we de organisatie willen gaan sturen en welke inzichten we daarbij nodig hebben. Het was onze aanpak om eerst een eerste set aan oplossingen te realiseren en ik ben ervan overtuigd dat deze duidelijke voorstelling van het einddoel doorslaggevend is geweest voor ons succes.”
Gerard ten Dam – Manager Finance

Voor Gerard is het een comfortabele gedachte dat ongeacht welke toekomstige functionaliteit voor de organisatie vereist zal zijn dat het niet wordt gelimiteerd door Jedox om deze te kunnen faciliteren.

Novoferm

Novoferm is een van de grootste producenten van deuren en luiken in Europa. Sinds 2003 zijn ze onderdeel van het Japanse Sanwa Shutter Group die op haar beurt weer een van de toonaangevende garagedeur en luik merken van de wereld is.


De Sanwa Shutter Group heeft meer dan negenduizend werknemers doet wereldwijd zaken via een netwerk van honderdzeven bedrijven en duizenden partners.

Ook sneller en beter plannen? bel ons!
  (0346) 76 90 47