Celcus - Specialisten in Business Intelligence en Enterprise Performance Management oplossingen.
Business Intelligence en Enterprise Performance Management.
BI & EPM
View this page in English
Phone  (0346) 76 90 47
Microsoft Excel

Excel koppeling en add-in
Wij kunnen Excel bestanden uitlezen/ontsluiten vanaf een bestandsysteem of via een URL. Hierbij maakt het niet uit of het een .xls of .xlsx bestand betreft. Het systeem kan overweg met de Excel versies: 2010, 2013, 2016 en nieuwer. We kunnen eventueel ook gegevens wegschrijven in/als Excel-bestand.

Excel als bron

Naast de reguliere bronsystemen (ERP, grootboek, personeel, etc.) wordt er binnen organisaties ook vaak gebruikt gemaakt van handmatige lijsten en/of vertaaltabellen om data te verrijken. Dit gebeurt meestal in zogenaamde flat files in tekstverwerkers of spreadsheets. De spreadsheets genieten hierin vaak de voorkeur aangezien deze de gebruiker vaak meer structuur en opmaak geven.

Integratie van excel en planning tooling
Onze oplossingen geven u de mogelijkheid om ook Excel bestanden met dergelijke handmatige gegevens op te halen vanuit een bestandssyteem of via een URL. Hierbij heeft u zelfs de optie om beveiligde Excel bestanden met wachtwoord te ontsluiten. Bovendien bieden we naast het ophalen van data uit Excel-bestanden ook de mogelijkheid tot het exporteren naar deze bestandsindeling.

Export naar Excel

Bij de implementatie van onze oplossingen is er vaak een specifieke wens om ze veel mogelijk af te komen van het gebruik van Excel in de organisatie. Echter, niet op alle terreinen en voor alle doeleinden moet u volledig van Excel af willen. Excel is namelijk nog steeds een zeer bruikbare tool om handmatige controles en toevoegingen te doen op de data die u op den duur wellicht in een centrale database heeft weggezet.

In onze oplossingen verschaffen wij gebruikers dan ook altijd standaard de mogelijkheid om rapporten (met data en opmaak) te exporteren naar Excel. Zo kan een gebruiker nog altijd gebruik maken van de flexibele opties van Excel zonder dat hierdoor de data wordt beïnvloed. In sommige gevallen kunnen wij zelfs de dynamische verbinding met de database vasthouden zodra u exporteert naar Excel.

Excel invoegtoepassing voor begroting en rapportage

Wij begrijpen dat veel gebruikers gewend zijn aan de veelzijdige Excel interface en hier liever geen afscheid van nemen. Wij zien dan ook de voordelen van Excel en CPM-tooling en we combineren het beste van beide werelden als win-win. Hierbij gebruikt u onze invoegtoepassing voor Excel, waarmee u eenvoudig gegevens uit één bron kunt halen. Omdat u dit via uw gebruikelijke omgeving doet heeft u ook alle functies van Excel beschikbaar om diverse berekeningen uit te voeren en dynamische rapporten te maken.

Veel BI en CPM-oplossingen leveren een set met rapporten die vanuit een vooraf gedefinieerde invalshoek de data ontsloten dat uit uw bronsystemen weergeeft. Deze rapporten worden uiteraard samen met u ontwikkelt, maar dekken wellicht niet alle specifieke informatiebehoefte die u over de tijd gaat hebben.

Daarom bieden wij in onze oplossingen ook de mogelijkheid tot zogenaamde ad-hoc benadering van uw volledige database via een invoegtoepassing in Excel. Dit geeft u de mogelijkheid om vanuit allerlei verschillende invalshoeken de data te kunnen beoordelen, alsof u met een uitgebreide en dynamische draaitabel werkt.