Celcus - Specialisten in Business Intelligence en Enterprise Performance Management oplossingen.
Business Intelligence en Enterprise Performance Management.
BI & EPM
View this page in English
Phone  (0346) 76 90 47

Jedox is gemaakt voor planning, budget en forecast processen in uw hele organisatie


Gebruiksvriendelijk, laagdrempelig, hoge kwaliteit.


Jedox planning software

Gebruikt u Excel voor planning, forecasting of het maken van een budget?

Wij helpen fouten te verminderen en handmatige werkzaamheden te beperken!

Bekijk oplossingen met Jedox ★ Direct Jedox demo aanvragen Ervaringen van klanten ➜

Wat is Jedox?

Jedox is professioneel gereedschap dat uw beslisprocessen effectief kan ondersteunen. Tooling die echt helpt met verbeteren van de prestaties van uw organisatie. Wij maken een combinatie van realisatie en planning!

Het verleden bestaat uit realisatie cijfers (ook vaak actuals genoemd). Deze historische gegevens maken wij inzichtelijk via rapportages en dashboards. Dit wordt ook wel Business Intelligence (BI) genoemd.

Vervolgens worden dashboards of rapportages gebruikt voor analyse en sturing. Een logisch gevolg is dus dat u bevindingen vanuit BI graag wil omzetten in acties. In de praktijk zien we dan ook dat deze informatie vervolgens gebruikt wordt om te plannen, begroten of forecasten. Dit kan op elk niveau of proces in uw organisatie.

Integratie BI met planning en forecast

Om een planning, begroting of prognose te maken gebruikt u mogelijk Excel. Voor een meer professioneel en effectief proces u kunt gebruik maken van een Corporate Performance Management (CPM) tool, zoals Jedox. Door een combinatie van BI en Performance management in te zetten, maakt u de plan & control cyclus compleet.

Jedox is de onmisbare schakel tussen strategie en uitvoering!

Traditionele Business Intelligence (BI) tools geven inzicht in behaalde resultaten, maar zijn niet het juiste gereedschap om bijvoorbeeld de omzet en/of winstgevendheid van uw organisatie te sturen. BI-tools geven u namelijk niet direct de mogelijkheid om te plannen, budgetteren of prognosticeren.

Business Intelligence en Performance Management met in het hart de Planning & control cyclus
Een voorbeeld van een veel gebruikte planning tool is Excel. Voor het opstellen van een begroting of planning worden spreadsheets gemaakt om bijvoorbeeld een budget per afdeling/cost center of een meerjarenplan te kunnen maken.

Helaas leidt Excel vaak tot grote en complexe bestanden. Meestal bestaan deze spreadsheets uit duizenden cel-verwijzingen, met bijkomende fouten en hoofdpijn. Ook komen er steeds nieuwe kopiëen en dus verschillende versies van de waardheid tussen de verschillende medewerkers en afdelingen in de organisatie. Vaak is er veel handwerk nodig om de begroting, planning of prognose samen te voegen.

De kracht van Jedox

Jedox voorkomt Excel problemen door het integreren van Business Intelligence en Enterprise Performance Management samen in één systeem. Deze software voor Enterprise Planning maakt processen minder arbeidsintensief, minimaliseert fouten en is automatisch gekoppeld aan uw bestaande informatiesystemen!

Dankzij Jedox heeft u één complete oplossing voor realisatie en planning.
Rapportage en analyse samen met het gemak van plannen, budgetteren en forecasten.

Jedox stroomlijnt het alle processen van plannen, budgetteren en prognosticeren voor financiën, sales, HRM, inkoop en alle andere afdelingen. Daarnaast integreert Jedox naadloos met al uw bestaande ERP systemen zoals SAP, exact en AFAS, maar ook alle denkbare datawarehouses en BI-tools zoals PowerBI en Qlik.

Oplossingen voor elk niveau in uw organisatie!

Veel organisaties zijn minimaal jaarlijks bezig met het opstellen van een begroting. De begroting wordt eigenlijk altijd wordt gevuld vanuit alle onderdelen in uw organisatie. Elke afdeling moet de verwachte opbrengsten en kosten opgeven. In de basis klinkt dit logisch en eenvoudig, maar in de praktijk zien we dat dit vaak een tijdrovend karwei is.

Kleinere organisaties houden de begroting vaak beknopt. Naarmate de organisatie groeit worden steeds meer onderdelen toegevoegd. Ook wordt de berekening van de verwachtte inkomsten en uitgaven steeds ingewikkelder.

Dit is een logisch gevolg van gezonde, groeiende organisatie. Het plannen van de financiele verwachting is meestal de kern, maar dit staat zeker niet los van de activiteiten die inkomsten opleveren en kosten met zich mee brengen.

Voor het begroten van de inkomsten wordt vaak gekeken naar de verwachtte sales. De aantallen uit uw verkoopprognose hebben meestal een directe relatie met de inkoop, productie, opslag en personeelskosten. Hier komen natuurlijk nog investeringen en overige kosten bij.

Het plaatje wordt pas echt compleet als de planning van inkomsten en uitgaven ook wordt verwerkt in een geplande balans per maand. Eventueel aangevuld met een prognose van liquiditeit. Dit alles wordt nog vollediger met een financiele consolidatie (oprolling) van de planning voor elk organisatie onderdeel.

Alle voordelen op een rij:

  • Combinatie van BI en Performance Management in één;
  • Zeer gebruiksvriendelijk en snel;
  • Alle plan-, forecast- en budgetprocessen inzichtelijk en ‘in control’ door workflow;
  • Snelle implementatietijden en eenvoud in beheer;
  • Best practices en sjablonen uit vele sectoren beschikbaar, zoals zorg en onderwijs;
  • On premise, in de cloud of in hybride vorm te gebruiken.

Hoe werkt het?

Jedox is een Web based Corporate Performance Management systeem. U kunt hiermee niet alleen rapporteren, maar ook budgetteren, (rolling) forecasten en what if analyses uitvoeren. Doordat Jedox een krachtige rekenengine heeft kunt u ook PxQ en andere berekeningen real-time doorrekenen. Door toepassing van workflow kunt u processen controleren en voortgang bewaken. U kunt eenvoudig zelf webbased formulieren, rapportages en KPI Dashboards maken zonder programmeren of veel technische kennis. Naast webtoegang heeft het product ook een MS Excel connector, een MS Word en een MS powerpoint connector.


Jedox demo bij u op locatie? Het is vrijblijvend. bel ons!
  (0346) 76 90 47

Achtergrond
Jedox is de naam van het product en het bedrijf en is opgericht in 2002. De financial planning software Jedox is wereldwijd verkocht, in meer dan 120 landen. Het product wordt ingezet door duizenden bedrijven en is op dit moment beschikbaar in 21 talen waaronder Engels, Nederlands, Duits en Frans. Binnen Nederland werken meer dan 30 verschillende organisaties met Jedox. Het product wordt door verschillende analisten (zoals Gartner en Dresner) al jarenlang geroemd voor de laagdrempeligheid voor gebruikers in combinatie met lage prijs, korte implementatie en uitgebreide mogelijkheden voor alle mogelijke toepassingen.